Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Какво представлява хипохондрията? Вижте бързи и лесни техники за справяне с нея!

 
Какво представлява хипохондрията? Вижте бързи и лесни техники за справяне с нея!

Какво представлява хипохондрията и какви хора я развиват често?

   Хипохондрията може да бъде отнесена към разстройствата на психиката, тъй като се свързва с нереалистичен страх за собственото здраве. Това е и причината за безкрайната тревожност, която е превзела съзнанието на хипохондриците.  Нереалният страх от болести и страхът за собственото здраве водят до неадекватна преценка за сегашното състояние. Типично за хипохондриците е, че те успяват да открият у себе си несъществуващи симптоми на сериозни заболявания и да си самовнушат, че са заболели от него. Честото правене на изследвания и посещенията при лекар не помагат, защото проблемът не е физически, за да бъде изключен.  Тази поредица от неадекватни убеждения, които са се закотвили така силно в съзнанието им, са станали тяхната истина и себеусещане. Толкова дълбоко  е усещането им за болест, че дори имат съмнения в компетентността на лекаря, когото посещават,  за да им отхвърли болестта. Разбира се, че последиците от такава каскада от неприятни убеждения води до тревожен и депресивен ум, с който хипохондриците не водят пълноценен и хармоничен живот.
   Хипохондрията се развива постепенно в хода на времето, най-често след преживян здравословен проблем или след преболедуване на близък човек. Силният стрес и като цяло предразположените към депресивни състояния хора също не рядко развиват хипохондрия.
   Човешкият ум има невероятната способност да вижда това, което иска. Затова един човек безкрайно убеден, че е болен от сериозно заболяване, би открил симптоми у себе си. Както се и случва. Хипохондрията е състояние, придобито чрез самовнушение. Затова ви предлагаме техника, която по същият начин да ви внуши усещане за здраве.

Ето и една успешна техника за справяне със страха за собственото здраве.

1. Изключително съм благодарен за зрението си, защото виждам прекрасни неща.
2. Щастлив/а съм, че дишам и усещам живота в мен.
3. Благодаря на имунната ми система, че ме защитава от болести.
4. Благодарен/на съм, че мускулите и костите ми са в отлично здраве и ми позволяват да се движа.
5. Щастлив/а съм, че чувам и мога да се наслаждавам на музиката.
6. Здрав/а съм, защото всяка сутрин се събуждам изпълнен/а с енергия и нови сили.
7. Благодаря за обонянието си, с което се наслаждавам на прекрасни аромати.
8. Благодаря на отделителната ми система, че ме пречиства от всички ненужни вещества.
9. Щастлив/а съм, че мога да се храня и да се наслаждавам на прекрасни вкусове.
10. Обичам тялото си и го дарявам с красиви мисли и вкусна храна.
11. Благодаря, че се събудих.

… И така до 50, защо не и до 100. Усетете вихъра от положителна енергия, който ще изпълни тялото ви. Правете това упражнение в продължение на 30 дни. Усетете здравето!


   Автор: Лилия Илиева

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

8777

реклама

Коментариреклама


Свързани статии