Omed.bg
Позвънете ни: +359 885 916 588
реклама


Лазерна терапия на съдови и пигментни петна

 
Лазерна терапия на съдови и пигментни петна

Лазерите работят чрез излъчване на различна дължина на вълната на високо енергийна светлина, която, когато е концентрирана върху кожно изменение, посредством топлина унищожава засегнатите клетки. Nd:YAG лазерът е с дължина на вълната 1064nm, което му позволява да достига до по-дълбоките слоеве на кожата от други типове лазери, правещ го подходящ за третиране на някои съдови и пигментни лезии.

Cherry ангиомите са папуларни пролиферации на капилярния ендотел с все още неизяснена етиология. Чести са при възрастни над 40 годишна възраст, като единичните са рядкост. Те са обичайно с диаметър до 1 см. и са доброкачествени. Лицевите телангиектазии също са подходящи за премахване с Nd:YAG лазер. Те представляват спукани капиляри, като следствие на различни състояния.

Пигментни петна като единично лентиго и ефелиди също се третират с Nd:YAG. Лентигото е следствие на ултравиолетова радиация и за разлика от ефелидите не изчезва през зимата. Ефелидите са чести при по-светлите хора и през зимата избледняват поради намалената локална стимулация на меланоцитите от слънчевата светлина. Родилните петна café-au-lait са хиперпигментации поради увеличеното наличие на меланозоми в меланоцитите на засегнатия епидермис. Те са равномерно пигментирани с обичайна големина над 0.5 см. Тези от тях с по-неравни граници се повлияват по-добре от лазер терапията.

В клиника ЕвроДерма разполагаме с платформата Harmony XL на ALMA laser system, която дава възможност за различни възможности при третитането на кожните несъвършенства от пигментен и кръвоносен характер.Енергията и апликатора се избират индивидуално,като брочт на процедурите е различен - от една до 6, в зависимост от реакцията на лезиите.Обезболяване не се изисква.Възстановителният период е кратък.Не се налага прекъсване на социалните активности.

Д-р А.Чепилев, клиника ЕвроДерма

Беше ли полезна тази статия? Моля, споделете я с приятели и ни подкрепете. Така ще можем да правим здравето по-достъпно. Благодаря!

552

реклама

Коментариреклама